Een lekker recept om zelf tomatensoep te maken

Zelfgemaakte tomatensoep en Chinese tomatensoep

Tomatensoep is erg populair bij kinderen. Naast de verse tomatensoep is vooral de Chinese tomatensoep erg populair. Door de samenstelling is die wat voller van body en wat zoeter van smaak. Zoals veel andere soepen (zoals erwtensoep) is ook tomatensoep het beste een dag van te voren te maken. De smaken komen dan optimaal tot zijn recht.


 

Tomatensoep recept

Voor twee liter soep is nodig: 1 liter tomatensap, 80 gram tomatenpuree, 1 liter water, 250 gram kipfilet (in kleine blokjes gesneden), 100 gram waterkastanjes, 80 gram taugé, 1 kleine ui, 2 teentjes knoflook, 2 nestjes mie, 6 eetlepels kristalsuiker, 4 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels azijn en 2 eetlepels maizena, olijfolie en wat Indische kruiden (theelepeltje per kruid) zoals gemberpoeder (djahe), wat vetsin en wat sambal oelek om het geheel wat meer pit te geven.

Bak de gesnipperde ui in een wok tot die glazig is. Voeg dan het vlees toe en bak dit kort aan. Voeg daarna de tomaten puree en de knoflook toe (knoflook fijn hakken). Blus het geheel af met water en laat dit circa een uur zachtjes door pruttelen. Haal het vlees eruit en voeg de tomaten soep en de bouillon toe  en breng het geheel aan de kook.

Maak van de kruiden, de suiker en de azijn een papje en voeg dit langzaam aan de bouillon al roerend toe. Om de soep wat dikker te krijgen kan er maizena toegevoegd worden. (Ook hiervan eerst papje maken in een apart kopje met wat water, en dit gladde papje rustige en gelijkmatig toevoegen aan de bouillon.)  

Voeg op het eind Kop tomaten soepde mie nestjes en de taugé toe en laat alles nog zo’s 20 minuten zachtjes doorpruttelen voordat het vlees weer wordt toegevoegd. Vaak wordt Chinese tomatensoep opgediend met ei erin. Het meest simpel is eerst een omelet te bakken en dit in kleine reepjes te snijden en er doorheen te voegen. Dien de soep vooral niet te heet op. Als de soep lauwwarm is, komt de zoete smaak namelijk het best tot zijn recht.


2012 © INTERNETADRES TOMATENSOEP.NL DISCLAIMER | CONTACT